2020 NİSAN GÖKYÜZÜ HAREKETLERİ - Laden Baygın
Astroloji, karma, felsefe, ezoterik ve okült konulara dair yazılarımı, çevirilerimi, videolarımı ve alıntılarımı bulabileceğiniz web siteme hoş geldiniz.
Zafer Özyiğit Troy Karma & Kehanet Astroloji Ekolü Sola Unitas Yaşam ve Takım Koçluğu

2020 NİSAN GÖKYÜZÜ HAREKETLERİ

Bitmeyecek gibi görünen Mart ayının sonuna geldik ve yine birçok gökyüzü hareketliliğinin olacağı diğer bir ay olan Nisan ayına giriş yapıyoruz. Bu ay oluşacak gökyüzü görünümleri aşağıdaki gibidir.

30.03.20 Mars Kova Burcuna Giriyor 22:43 00 ° 00′ Kova 3. ev
03.04.20 Venüs İkizler Burcuna Giriyor 20:11 00 ° 00′ İkizler 8. ev
05.04.20 Jüpiter Pluto Kavuşumu 04:48 24 ° 53′ Oğlak 12. ev
08.04.20 Terazi Burcunda Dolunay 04:35 18 ° 43′ Terazi 7. ev
11.04.20 Merkür Koç Burcuna Giriyor 07:48 00 ° 00′ Koç 11. ev
19.04.20 Güneş Boğa Burcuna Giriyor 17:46 00 ° 00′ Boğa 7. ev
23.04.20 Boğa Burcunda Yeniay 05:27 03 ° 24′ Boğa 1. ev
24.04.20 Pluto Durağan Pozisyona Giriyor 21:54 24 ° 59′ Oğlak 2. ev
26.04.20 Pluto Retro Hareketine Başlıyor 21:54 24 ° 59′ Oğlak 2. ev
27.04.20 Merkür Boğa Burcuna Giriyor 22:53 00 ° 00′ Boğa 4. ev

Şimdi bu görünümlerin kısa kısa üzerlerinden geçelim:

Nisan ayına Mars ayının son göksel hareketi olan Mars’ın Kova burcuna geçişi ile başlayalım. Bildiğimiz üzere yakın bir süre önce Satürn de Kova burcuna geçiş yaptı ve bu geçiş etkilerini bize önceden hissettirmeye başladı. Herkes konfor alanlarını bıraktı ve gündelik rutinlerimizi ciddi anlamda dönüştürdü.

30.03.2020 – Mars’ın Kova Ingress haritasını incelediğimizde tepe noktasının Akrep enerjisi veren 29 dereceye geldiğini ve 4-10 aksının kıstırılmış bir görünümde olduğunu fark ediyoruz. Evimiz ve kariyerimiz konularında endişemiz artabilir. Adı üzerinde “kıstırılmış”. Konsantrasyon sorunları baş gösterebilir ve canımız bir şey yapmak istemeyebilir. Aynı şekilde 5-6 & 11-12. Evler arasında da benzer sorunu görüyoruz. Kalabalıklara çıkamıyoruz, evlere kapandık, sağlık, çocuklarımız, çekirdek ailemiz, yaratıcılığımız, toplumsal duruşumuz vb. konularda sınandığımızı görüyoruz. 4. Evde Neptün ile kavuşan Merkür 11.evdeki Juno’ya pek sempatik bir açı vermiyor. Uranüs’e baktığımızda ise 0 derecedeki Satürn-Mars kavuşumuna kare yaptığını görüyoruz. Evinizde gereksiz ego patlamalarına dikkat! Eşler arası iletişime çok çok dikkat. Dengede kalmaya özen gösterilmesi gereken bir süreç olacaktır. Jüpiter bir süredir konuları büyütürken Pallas adeta kollarını açıp bizleri koruyor ki Pluto ile Jüpiter’in bu ay içinde yapacağı tam kavuşumun etkileri bir nebze de olsa yumuşasın. Bu üçlü kavuşumun 24 derecede olması 12. Ev konularının (hastane, hapishane, kapalı alanlar) çarpı iki etkide gündemde olmaya devam edeceğini gösteriyor. Tüm Dünya’da karantina haberleri çoğalacaktır diye düşünüyorum; hapishaneler ciddi gündem yaratacaktır.  Kayron’un açıları ise maalesef pek sevimli değil. Düğümlere, Hadese kare ve anın yükselenine 135’lik yapıyor. Dünya genelinde ölüm vakalarında artış haberleri getirebilir bizlere. Mars -Satürn – Uranüs kare açısı bazı ülkelerde toplumsal hareketlilik temalarını gündeme taşımaya başlayabilir. Anın tepe noktasının Regulyen etkide olması Kraliçe’den gelecek haberleri işaret ediyor olabilir. Ayrıca güç/para sahiplerinin Mars’ın Kova seyrinden pek iyi etkilenmeyeceklerini de belirtebiliriz…

3 Nisan tarihinde İkizler gezintisine başlayacak olan Venüs haritasına gelelim. Sabitlerin temsilcisi Venüs değişkenlerin burcuna giriyor yani burada Boğa’daki gibi pek de rahat olmayacak. Geri hareketi de devreye girince Ağustos’un ilk haftasına kadar etkilerini hissettirecek. Sevme dilimiz, para kazanma şeklimiz, parayı yönetme şeklimiz gibi Venüsyen konularda bizlere ikilik yaşatacaktır. Bu ikilem hali 12 Nisan günü Güneş ile Eris tam kavuştuğunda tavan yapabilir! Bugüne ekstra dikkat edilmelidir. Bu görünüm bizleri bu sıkışmışlık duygusu altında gereksiz flörtlere itebilir. Bu kadar hava burcu temasının olduğu günlerde online flörtlerde artış yaşanabilir ancak Venüs ikizler bunların kısa süreli olabileceğini gösteriyor.  Yine de Venüsün bir süredir Mars – Jüpiter ve Satürn beraberliğine yaptığı olumlu açı hepimize güzel destekler vermekte. (Çoğunluk kenardaki paraları yemeye başladı gibi de yorumlanabilir elbette…)

5 Nisan tarihinde Uranüs’ün evinde tam kavuşum yapacak olan Jüpiter ve Pluto 11. Ev girişinin Vega sabiti etkisinde ve Güneş’e kare yapıyor. Hijyen ve sağlık asteroidi olan Hygea Aldebaran etkisi altına giriyor – adeta ülkeler kesin tedaviyi duyurmak için birbirleri ile yarışıyorlar. Uranüs’ün 12 Ocak’tan beri süregelen ileri hareketi tüm bu süreçte karşımıza gelen olayların normalden daha da öngörülmez yaşanmasına sebebiyet verdi. 8 Nisan’da bu kavuşumu kareleyecek olan bir Terazi Dolunayı yaşanacak ve bir gün sonrasında Merkür Corona virüsün bulunduğu andaki Mars’ın derecesi olan 27 dereceye 120’lik bir pozisyona gelecek ve olumlu açılar alacak. Net bir çözüm bulunmuş dahi olsa henüz paylaşılmadığı düşüncesindeyim zira Dolunay’ın yöneticisi Venüs İkizler’de ve Merkür hala Balık burcunda Neptün ile hareketine devam ediyor. Ülkelerin bulduğu çözümlerde şaibeler ile karşılaşılması mümkün olabilir ya da ilaç dağıtımı/ilaç gelirlerinin paylaşılması gibi konularda perde arkası gündemler halkın sıkıntılarını artırabilir. Bu Dolunay 1-7 aksında olacağı için etrafımızdakilerle ben-sen tartışmaları gündeme gelebilir, aman diyeyim dikkat edin!

11 Nisan itibari ile Koç burcuna giriş yapan Merkür 12. Evde bu hareketine başladığı için bir süre daha Balık etkisini göstermeye devam edecektir yani dikkatimiz hala dağınık ve bilgiler netlik kazanmamış olabilir. Yine de Koç hareketi sonrasında konuların daha fazla ivme kazanacağını ve çözüm ya da çözüm adı altında verilen dayatmaların hızlanacağını öngörebiliriz. Merkür’deki Scheat etkisi psikolojik hastalıkların, anksiyetik vb durumların artabileceği konusunda uyarı vermekte. Yükselen sabit bir burç olan Boğa’da ve Venüs güzel açılar yaparak bir nebze de olsa içlerimize su serpiyor. Yeni hobiler edinebileceğimiz, bakış açılarımızı esnetmeye başlamamız gerektiğini anlayacağımız bir sürecin başlangıcı olacaktır.

23 Nisan’da meydana gelecek olan Boğa yeniayında Venüs’ün 15 derecede İkizler’de olması bu sürecin tam ortasına geldiğimiz izlenimini uyandırıyor bende. Bu sürecin Aralık sonu gibi başladığını düşünürsek, Ağustos sonlarına kadar Corona gündeminin devam edeceğini öngörebiliriz. (Ancak bir başka yazımda da belirttiğim gibi Haziran’daki tutulma yeni bir virüs ya da gelişen virüs göstergeleri getirebilir). 23-24 Nisan tarihlerinde finansal piyasalarda bir kriz patlak verebilir zira yeniayda Sheratan etkisi var ve haritanın tepe noktasında ay düğümlerinin de etkili olduğu bir büyük kare mevcut.  Bununla birlikte bu yeniay çözüm odaklı daha sabit adımların atıldığını bizlere göstermeye başlayacaktır. Meclisimizin kurulduğu bu ulu günü tüm Dünya çocuklarına hediye eden Başkomutan Atatürk’ü de bu vesile ile saygıyla anıyor ve herkesin bayramını şimdiden içtenlikle kutluyorum!

Nasıl gidiyor hayatımız? Aslında hepimiz yakarmıyor muyduk evimizde vakit geçirmek için? Çocuğumuza, eşimize yeterince vakit ayıramamaktan, evimizdeki detaylar ile ilgilenememekten, uzun zamandır bekleyen kitaplarımıza elimizi sürememekten, bir türlü sirke yapımını öğrenememekten şikayet ediyorduk. Evet çok ciddi endişeler altındayız ve bu durumu hiç alışkın olmayan bireyler olarak kafası kesilmiş tavuk gibi hissediyoruz. Hepimiz gizli kapaklı dönen bir şeylerin farkındayız ve anksiyetemize engel olmakta zorlanıyoruz. Ancak bu süreci idrak ile ve akıllı davranarak geçirenler daha kolay aşacaklardır. Evimizden çıkmayarak bu virüsün yayılmasını engellemeye ve bu süreçte kendimizi iyi ve güzel konular ile çoğaltarak durumu lehimize çevirmeye çalışmalıyız. Güzel şeyler de oluyor ve olacak da! En basitinden üniversite sınavlarının Güneş tutulmasına denk gelen zor görünümlü bir günden alınıp daha güzel göksel dizilimlerin olduğu günlere alınması en azından evde sınava çalışan annelerin babaların yüreğine su serpsin. Bol okuyup, araştırıp, gündemde boğulmadan sevdikleriniz ile vakit geçireceğiniz ve esnek kalacağınız günler geçirmeye çalışın.

Sevgiyle kalın.

Laden – 30.03.2020

 

 

 

Yorum yok

Yorum Yaz

May 2020 Planetary Movements & Astrological Effects Sonraki Yazı